ارمغان هل أتی
و ما – این بشارت یافتگان –
هم چنان حسرت نصیب لبخند انار دست اوییم
آن شفاعت بزرگ
که حضورش اطمینان است و افتخار
آن ارمغان(( هَل أَتَی عَلَی الانسَانِ))
به پیشوازش می رویم
پای کوبان
طلعتش مبارک باد .
طلعت (( نُورَُ عَلَی نُورٍ )) مبارک باد .
معیار شناخت نام خوب
نام وجود دوم شخص به شمار میرود ،زیرا آدمی همواره به وسیله آن در محاورات و اجتماعات مورد گفتگو یا شناسایی قرار می گیرد.نام نیک بر اساس سه معیار شناخته می شود ،این سه معیار عبارتند از :1.شرع 2.عقل سلیم 3.عرف صحیح و مطلوب اجتماع امام باقر (ع)فرموده است :" صحیح ترین نامها ،نامی است که معنای بندگی خدا را داشته باشد و برترین آنها نام انبیاست. "
انگیزه نامگذاری
یکی از راههایی که میتوان تا حدودی به افکار و علایق وآرمانهای پدر و مادر پی برد ،نحوه نامگذاری آنها در مورد فرزندشان است.معمولا پدر و مادر بر حسب علاقه ای که به برخی از شخصیتهای برجسته اعم از مذهبی ،علمی ،سیاسی ،ورزش و ... دارند نام آن را برای فرزندان خویش بر میگزینند تا خاطره آنان را در خانواده شان تجدید و احیا کنند.
روایتی درباره اهمیت انتخاب نام نیک برای فرزندان
رسول اکرم(ص)فرموده است:" نخستین کار نیکی که آدمی درباره فرزند خود انجام میدهد، این است که نامی نیکو بر او نهد .پس هرکدام از شما نام فرزندتان را نیک انتخاب نمایید. "
شخصی به امام صادق (ع)عرض کرد :" ما نام های شما و پدرانتان را برای فرزندان خودمان انتخاب می کنیم ،آیا این عمل برای ما نزد خدا اجر و ثوابی خواهد داشت ؟حضرت پاسخ داد:آری ،به خدا سوگند .مگر دین خدا جز دوستی خوبان و دشمنی با بدان است." رسول اکرم (ص)فرموده است :" سعی کنید نامهای خوب را انتخاب نمایید ؛زیرا شما را درقیامت با همان نامها مخاطب می سازند و گفته می شود : ای فلانی فرزند فلانی ! برخیز به سوی نوری که به طرف آن راهنمایی یافتی بپیوند ؛و ای فلانی فرزند فلانی ! به پا خیز ،ولی نوری که راهنمای تو باشد نداری . "